top of page

träning

Taekwon-Do grundades 11 april 1955 i Korea och är en tämligen ung kampkonst. Träningen är allsidig och är i grund och botten ett självförsvarssystem. Numer är Taekwon-Do en utbredd sport och man kan tävla både nationellt och internationellt. Många utövare har dock inte ambitionen att tävla och det är inget krav. I Skara Taekwon-Do Klubb tränar vi allt från självförsvar till grundtekniker och sparring.

 

Föreningen är medlem i Svenska ITF Förbundet som är underställt Svenska Taekwondoförbundet och Riksidrottsförbundet.

BARNGRUPPERNA

Träningen i barngrupperna skiljer sig åt från den vi utövar med de äldre medlemmarna. Framför allt läggs mer fokus på koordination, motorik och balans än på styrka och vighet. Barnen får också lära sig hur man uppför sig gentemot sina instruktörer och kompisar. De instruktörer som leder barngruppen har gått utbildningar i just barnledning och vet hur de ska ta hand om ditt barn på bästa sätt. För tillfället har vi en barngrupp i föreningen. I vår förening har vi en lägsta åldersgräns på 8 år och åldrarna i barngruppen är 8 - 12 år.

Träningen i barngruppen är till för alla. Man tränar individuellt och efter sin egen fysiska förmåga. Det enda som krävs är att barnet själv vill och tycker att det är roligt att komma till träningen.

Vi har kö för att få börja i nybörjargruppen. Har du ett barn som vill börja träna med oss, hör av dig till kontakt@skaratkd.se så ställer vi er i kö inför nästa nybörjarintag. Håll gärna utkik på hemsida och Facebook efter nyheter.

UNGDOM/VUXENGRUPPEN

I vår ungdom/vuxengrupp är lägsta ålder 13 år. Taekwon-Do erbjuder en allsidig träning som aktiverar hela kroppen. Man tränar för sin egen skull och efter sin egen förmåga, men tillsammans! Inga förkunskaper krävs för att delta i träningen. Vi tränar allt från självförsvar till grundtekniker och sparring.

Nybörjarintag sker i början av vår- & höstterminerna. Håll utkik på vår hemsida och Facebook för att få reda på när nästa nybörjarstart drar igång!

CIRKELTRÄNING & FYS

På tisdagar har vi cirkelträning och fys i lokalen. Dessa pass är lämpliga från 13 år och uppåt. Inriktningen kan variera från pass till pass beroende på gruppens storlek. Cirkelträning, tabatapass, MRT (intensiv cirkelträning), hinderbana, kondition och intervallträning är exempel på olika inriktningar.

 

Alla medlemmar i föreningen har tillgång till dessa pass. Träningspasset är även öppet för allmänheten. Kostnad: 50 kr/gång som betalas på plats, ingen föranmälning krävs. Se aktuellt schema här.

Det finns möjlighet att boka separata fyspass för slutna grupper; hör av er till info@skaratkd.se vid intresse.

bottom of page